Consulatul General al Rusiei la Bonn va fi singurul care va continua să lucreze în Germania, împreună cu ambasada de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania a cerut anterior Rusiei să oprească activitatea a patru din cele cinci consulate generale ruse, până în 2024.

Ambasada rusă la Berlin. Foto: Shutterstock
Ambasada rusă la Berlin. Foto: Shutterstock

Consulatul General al Rusiei la Bonn va continua să lucreze alături de ambasada de la Berlin după decizia Republicii Federale Germania de a închide unele dintre misiunile diplomatice ale Federației Ruse, se precizează într-o declarație emisă luni de Ambasada Rusiei în Germania.

Pe 31 mai, Germania a cerut Federației Ruse să sisteze activitatea a patru din cinci consulate generale de pe teritoriul său, până în 2024.

Până la sfârșitul anului 2023, Consulatele Generale ale Rusiei de la Hamburg, Leipzig, München și Frankfurt pe Main ar trebui să își înceteze activitățile”, a spus în acest sens ambasadorul rus Serghei Nechaev.

Sarcinile legate de asigurarea politicilor diplomatice, culturale, umanitare, istorice, prezența la ceremonii și activitatea consular-juridică a țării noastre în Germania, care de zeci de ani s-au desfășurat prin aceste reprezentanțe, vor continua să se realizeze doar de ambasada de la Berlin și de consulatul general de la Bonn. Nu este alegerea noastră. Pasul făcut de Berlin, care este distructiv pentru relațiile ruso-germane, este profund regretabil", a continuat Nechaev.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite