Consiliul Europei cere Rusiei să predea Poloniei epava avionului prăbuşit acum opt ani la Smolensk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
96 de oficiali politici şi militari polonezi au murit în accidentul aviatic de la Smolensk FOTO AFP
96 de oficiali politici şi militari polonezi au murit în accidentul aviatic de la Smolensk FOTO AFP

Consiliul Europei a emis o rezoluţie în care solicită Rusiei să înapoieze Poloniei epava avionului Tupolev TU-154M prăbuşit în aprilie 2010 la Smolensk, un accident soldat cu moartea preşedintelui polonez de la acea vreme Lech Kaczynski.

Rezoluţia cere Rusiei „să predea Poloniei epava avionului Tu-154M fără întârziere“, în conformitate cu anexa 13 a Convenţiei de la Chicago, întrucât ancheta tehnică privind siguranţa aeriană s-a încheiat în ianuarie 2011, odată cu publicarea raportului Comitetului interstatal al aviaţiei ruse.

„Refuzul continuu al autorităţilor ruse de a returna epava şi alte dovezi constituie un abuz de drept şi a alimentat speculaţiile dinspre partea poloneză potrivit cărora Rusia are ceva de ascuns" în acest caz, se arată în documentul redactat de către deputatul olandez Pieter Omtzigt, transmite agenţia de presă PAP, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Lech Kaczynski, soţia sa şi zeci de oficiali guvernamentali şi militari au murit în catastrofa aeriană de la Smolensk, produsă la 10 aprilie 2010.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri