Condoleanţe sinistre: cum au încercat marocanii să aline suferinţa mamei uneia dintre tinerele decapitate. Familia a cerut oamenilor să nu privească filmarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daneza Louisa Vesterager Jespersen şi norvegiana Maren Ueland
Daneza Louisa Vesterager Jespersen şi norvegiana Maren Ueland

Pe pagina de Facebook a uneia dintre mamele îndoliate au fost distribuite imagini cu trupurile decapitate ale turistelor scandinave aflate în munţii marocani, după ce au apărut presupuneri că Statul Islamic ar fi responsabil de uciderea fetelor. Gestul şocant vine după ce o filmare, care arată decapitarea uneia dintre victime, circulă în mediul online, iar familia şi prietenii recomandă oamenilor să nu îl vizioneze.

Imaginile necenzurate cu trupurile decapitate ale celor două turiste scandinave, ucise în munţii din Maroc, au fost postate pe pagina de Facebook a mamei uneia dintre victime, potrivit news.com.au.

Unele dintre postările care conţin imaginile înfiorătoare reprezintă o modalitate bizară prin care marocanii au încercat să transmită condoleanţe familiei îndoliate, manifestându-şi speranţa că vinovaţii vor fi ucişi. 

Nu este clar dacă imaginile au fost făcute de anchetatori sau de ucigaşi, dar şocul a venit după ce prietenii şi familia au cerut oamenilor să nu privească o filmare care arată decapitarea uneia dintre victime, care circulă în mediul online.

Corpurile mutilate ale studentelor, Louisa Vesterager Jespersen (24 de ani), din Danemarca, şi Maren Ueland (28 de ani), din Norvegia, au fost găsite luni într-un camping izolat, la două ore de mers pe jos de satul turistic Imlil, lângă Muntele Toubkal.

O filmare blurată care arată cum gâtul tinerei Jespersen este furat continuă să fie viralizat în mediul online, în ciuda încercărilor ca filmarea să fie eliminată.

În filmare se aud două voci de sex masculin care strigă la femeile din Darija, deoarece unul dintre ucigaşi este văzut la gâtul turistei cu un cuţit mare.

Potrivit jurnaliştilor de la Darija, „Maroco World News“, unul dintre infractori declară: „Aceasta este o răzbunare pentru fraţii noştri din Hajin“ - referindu-se la micul oraş sirian care a fost cetate ISIS până când a fost eliberat, acum două săptămâni, de către Forţele Siriene Democratice.

Serviciile daneze de securitate au anunţat joi că ISIS ar putea fi responsabilă de uciderea a două tinere femei, o daneză şi o norvegiană, în timp ce acestea se aflau în Munţii Atlas din Maroc.

„Foarte multe dovezi indică faptul că aceste crime ar fi motivate politic, reprezentând în consecinţă un atac terorist“, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, premierul danez Lars Lokke Rasmussen.

Poliţia marocană caută alţi trei suspecţi. „Înregistrarea video şi cercetările preliminare indică faptul că aceste crime ar fi fost comise de ISIS“, se afirmă într-o declaraţie a serviciilor daneze de informaţii.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite