Condamnat la internare pentru tratament psihiatric după ce a ucis trei prsoane într-un mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 23 de ani a fost condamnat la internare pe termen nelimitat, pentru tratament psihiatric, după ce, pe 3 iulie 2022, a ucis trei persoane într-un mall din Copenhaga, Danemarca. Atacul în urma căruia doi adolescenți de 17 ani și un bărbat de 46 de ani au murit, a îndoliat ţara scandinavă.

Tânărul a recuoscut că a tras FOTO Twitter
Tânărul a recuoscut că a tras FOTO Twitter

El a recunoscut că a tras, dar a spus că în acea perioadă suferea de o boală mintală. Pe lângă cei ucişi, alte şapte persoane au fost rănite în atacul cu armă de foc, dintre care patru grav, şi 20 au fost rănite uşor în busculada produsă în timp ce fugeau de la locul atacului.

A fost o zi care a afectat mulţi oameni, iar mulţi dintre ei, din nefericire, încă se luptă cu cicatrici fizice şi psihologice”, a subliniat procurorul Soren Harbo, potrivit Agerpres.

A fost găsit vinovat

Inculpatul, un tânăr de 23 de ani al cărui nume nu a fost făcut public având în vedere boala sa psihică, a exprimat, aproape de finalul procesului, regrete profunde pentru crimele comise. El a spus că faptele i-au devenit clare după ce a început să ia medicaţie antipsihotică.

Tribunalul l-a găsit vinovat de toate capetele de acuzare, inclusiv atac cu intenţia de a ucide, şi a arătat că atacul a fost plănuit cu meticulozitate. Instanţa a declarat însă că inculpatul era bolnav psihic în momentul atacurilor, ceea ce înseamnă că a fost condamnat la tratament psihiatric într-un centru cu condiţii de siguranţă, pentru o perioadă nelimitată, în loc de detenţie într-o închisoare obişnuită. Punerea sa eventuală în libertate va trebui să fie aprobată de medici şi de un tribunal.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite