Comisia Europeană va crea o definiţie unică pentru discursul instigator la ură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Comisia Europeană va propune o definiţie unică la nivelul UE pentru discursul instigator la ură. Anunţul a fost făcut, marţi, de comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders.

„Vreau să extindem la nivel european noţiunea de infracţiune pentru discursul instigator la ură în toate formele sale”, a spus acesta.

În prezent, ţările din Uniunea Europeană au reguli diferite în privinţa discursului instigator la ură.

Însă toate au un element comun: incitarea la ură împotriva unui grup de persoane se face pe criterii de rasă, etnie, naţionalitate, gen, religie sau orientare sexuală.

Preşedintele Iohannis a fost reclamat anul trecut pentru instigare la ură. El a lansat un atac la adresa maghiarilor atunci când un proiect de lege care oferea autonomie Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

„În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus la acel moment, preşedintele Klaus Iohannis, conform Mediafax.

În legislaţia noastră a apărut infracţiunea de antiţigănism, astfel cei care discriminează romii riscă o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani.

Un alt proiect de lege care sancţionează penal incitarea la violenţă împotriva unei persoane care aparţine unui grup, aşteaptă votul final al deputaţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite