Comisia Europeană anunţă că 70% dintre adulţii europeni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefa Comisiei a îndemnat statele şi pe cetăţenii lor să nu lase garda jos împotriva coronavirusului. FOTO: EPA-EFE
Şefa Comisiei a îndemnat statele şi pe cetăţenii lor să nu lase garda jos împotriva coronavirusului. FOTO: EPA-EFE

Comisia Europeană a anunţat, marţi, că 70% din adulţii din UE au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, scrie DPA.

„Uniunea Europeană s-a ţinut de cuvânt şi a făcut ceea ce trebuia. Ne-am propus să protejăm 70% dintre adulţii din UE cu cel puţin o doză de vaccin în luna iulie. Astăzi ne-am atins obiectivul. Iar 57% dintre adulţi sunt deja pe deplin protejaţi cu două doze de vaccin. Aceste cifre plasează Europa printre liderii mondiali. Procesul de recuperare a decalajelor a fost foarte reuşit, dar trebuie să continuăm eforturile", a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres. 

Cu toate acestea, ratele de vaccinare diferă considerabil între statele membre.

De exemplu, în România, doar puţin peste 30% din populaţia adultă a primit prima doză de vaccin spre deosebire de Danemarca, ţară care a vaccinat complet 60% din populaţie.

Şefa Comisiei a îndemnat statele şi pe cetăţenii lor să nu lase garda jos împotriva coronavirusului.

„Varianta Delta este foarte periculoasă. Fac apel către toţi cei care au posibilitatea să se vaccineze. Pentru propria sănătate şi pentru a-i proteja pe ceilalţi. UE va continua să furnizeze cantităţi suficiente de vaccinuri”, a atenţionat Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite