CIA, acuzată că ar fi ascultat discuţiile din parlamentul turc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a Statelor Unite ale Americii spionează parlamentul turc, a afirmat Erdal Aksunger, deputat din partea Partidului Popular Republican, citat de cotidianul „Akşam”, relatează „Vocea Rusiei” în ediţia online.

Aksunger, care face parte din comisia parlamentară de anchetare a interceptării ilegale, a declarat că ceea ce se discută în Parlament este ascultat cu ajutorul unui obiectiv foarte bine protejat, aflat la 2 kilometri de Parlament, în centrul Ankarei, fiind condus de un colonel al CIA. Zona din jurul clădirii este păzită de agenţi americani, mai spune deputatul opoziţiei.

''Nu cunosc motivele pentru care parlamentul a fost ascultat şi nici numele de parlamentarilor vizaţi. Din momentul în care am primit informaţii referitoare la existenţa unui loc suspect, noi am adresat o cerere Departamentului de Contraspionaj al Direcţiei Generale de Securitate, precum şi Serviciului de Informaţii al Jandarmeriei şi Organizaţiei Naţionale de Informaţii Speciale, fără să obţinem însă vreun răspuns'', a declarat Aksunger, citat de RIA Novosti.

În ultimii ani, ascultarea ilegală a oficialilor, politicienilor şi persoanelor publice a tulburat de multe ori apele în Turcia. La sfârşitul lunii decembrie, chiar premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, s-a plâns că în cabinetul lui şi acasă s-au găsit microfoane, fiind demarată chiar o anchetă în acest caz.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite