Celebrul soldat ucrainean Mihailo Dianov a fost operat în SUA. Cum arată acum FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihailo Dianov, celebrul soldat ucrainean din Mariupol, erou de la uzina Azovstal, a fost operat la umărul drept la un spital din St. Louis (SUA), a anunțat clubul ucrainean de fotbal FC Șahtior Donețk care a suportat toate cheltuelile, relatează portalul de știri podrobnosti.ua.

Mihailo Dianov a servit în Brigada 36 Marina Separată din Ucrraina Foto: Colaj/ FC Șahtior Donețk
Mihailo Dianov a servit în Brigada 36 Marina Separată din Ucrraina Foto: Colaj/ FC Șahtior Donețk

Potrivit sursei citate, operația realizată, pe 13 decebrie, de medicii unui spital din St. Louis a avut succes, iar după reabilitare Mihailo își va putea folosi mâna în totalitate.

El se va întoarce în Ucraina în zilele următoare.

Clubul ucrainean de fotbal FC Șahtior Donețk a organizat totul și a acoperit toate cheltuielile pentru tratamentul soldatului în SUA.

Mihailo Dianov a servit în Brigada 36 Marina Separată a Forțelor Armate ale Ucrainei și a fost prizonier timp de 4 luni, după ce s-a predat alături de alți soldați, la solicitarea autorităților de la Kiev, într-o înțelegere cu Rusia pentru a le fi cruțată viața.

El a devenit cunoscut în septembrie după publicarea fotografiilor lui Dmitro Kazatsky, care înfățișa eroii de la uzina Azovstal. În imaginile postate, Mihailo era surprins cu o structură metalică pe braț, ca suport, după ce a suferit răni grave în timpul luptelor, zâmbind și arătând semnul păcii.  

Patru luni de captivitate în Rusia l-au schimbat dincolo de orice recunoaștere. Soldatul a slăbit 40 de kilograme, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ.

Acesta a spus că rușii au oferit prizonierilor răniți foarte puține îngrijiri medicale și acest lucru a dus la afecțiuni care nu se mai pot vindeca.

În momentul capturării sale, brațul drept al lui Dianov era rupt. Ocupanții au efectuat operația doar cu ajutorul cleștilor și fără anestezie. În timpul șederii sale în captivitate, din cauza lipsei de îngrijire medicală, osul a crescut la loc într-un semicerc.

Potrivit sursei ciatate, recent, Dianov a dăruit peste 23 milioane 430 mii UAH (peste 600 de mii de euro) pentru tratamentul soldaților și pentru copii eroilor căzuți din „Azovstal”, bani strânși ca urmare a donațiilor ucrainenilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite