Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și alte patru au fost rănite într-un bombardament rus asupra unei gări din Herson

0
Publicat:

Cel puţin o persoană și-a pierdut viața şi alte patru au fost rănite, marţi, într-un bombardament rus asupra unei gări din oraşul Herson, sudul Ucrainei, în timp ce civilii se pregăteau de evacuare, a declarat ministrul de Interne, Igor Klymenko, relatează AFP, scrie Agerpres.

Hartă Ucraina FOTO: Shutterstock
Hartă Ucraina FOTO: Shutterstock

„Herson, seara. În jur de 140 de civili aşteaptau în gară plecarea trenului de evacuare. În acel moment, inamicul a început un bombardament masiv al oraşului”, a indicat Igor Klymenko pe Telegram.

Un ofițer de poliție a fost ucis, doi civili şi alți doi poliţişti au fost răniţi de schije, a precizat Klymenko.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că în momentul atacului la faţa locului „se aflau numeroşi civili”, precizând că în zonă au fost trimise mai multe echipaje de salvare.

Compania ucraineană de căi ferate Ukrzaliznytsia a anunţat pe Telegram că gara şi trenul au fost avariate în urma bombardamentului. „Situaţia este sub control şi calea ferată este pregătită” să reia circulaţia, a menţionat sursa citată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite