Cel mai bătrân refugiat din Germania este un afgan în vârstă de 110 ani, surd şi orb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdul Qadir Azizi, refugiatul afgan în vârstă de 110 ani sosit în Germania, alături de fiica sa FOTO The Telegraph
Abdul Qadir Azizi, refugiatul afgan în vârstă de 110 ani sosit în Germania, alături de fiica sa FOTO The Telegraph

Cel mai bătrân refugiat din Germania are 110 ani, este surd şi orb şi a ajuns marţi în Bavaria, după ce a fugit din Afganistan, relatează cotidianul „Le Figaro“ în ediţia electronică de miercuri.

Poliţia germană a confirmat miercuri informaţiile prezentate de postul de radio Bayerische Rundfunk, potrivit cărora o familie de patru generaţii a sosit la Passau. Autorităţile germane nu au menţionat însă vârsta exactă a bărbatului.

Potrivit postului de radio, bărbatul în vârstă de 110 ani, surd şi orb, ar fi traversat miile de kilometri care separă Afganistanul de Germania împreună cu fiica sa, care are 60 de ani, şi alţi nouă membri ai familiei. Bărbaţii l-au cărat pe bătrân o parte din drum, a precizat agenţia de presă DPA. Călătoria a durat în total o lună.

Familia a decis să părăsească provincia afgană Baghlan după moartea a trei dintre fiii bătrânului, asasinaţi de talibani.

Germania se confruntă cu un număr mare de refugiaţi, ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, evocând un „record pentru luna septembrie“. În ultimele zile, „8.000, 9.000, 10.000 de refugiaţi au sosit zilnic“, a precizat el.

Situaţia la Passau şi Rosenheim, două puncte de intrare în Bavaria, a devenit „dramatică“, potrivit Guvernului regional. În septembrie, 169.400 de refugiaţi au sosit în landul Bavaria.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite