CEDO respinge recursul părinţilor lui Archie Battersbee, aflat în moarte cerebrală, împotriva opririi îngrijirilor medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Archie Battersbee

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins miercuri un recurs al părinţilor lui Archie Battersbee, un băiat britanic în vârstă de 12 ani care se află în stare de moarte cerebrală, împotriva unei hotărâri de oprire a îngrijirilor care-l menţin în viaţă, anunţă Curtea, relatează AFP, potrivit News.ro.

Preşedintele Curţii, sesizat miercuri printr-o procedură de urgenţă, a decis ”să nu pronunţe măsura provizorie solicitată” şi ”să declare neadmisibile nemulţumirile reclamanţilor”, anunţă într-un comunicat CEDO, cu sediul la Strasbourg.

Archie Battersbee este menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile.

El este considerat de către medici în moarte cerebrală, iar justiţia britanică a autorizat spitalul, la jumătatea lui iulie, să pună capăt îngrijirilor care-l menţin în viaţă.

Părinţii săi - susţinuţi de către o organizaţie creştină - spun că vor să-i lase toate şansele posibile şi că au constatat semne de viaţă.

Archie Battersbee a fost găsit inconştient acasă, la 7 aprilie, şi nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci.

Mama sa, Hollie Dance, spune că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.

Ea consideră că oprirea îngrijirilor este o hotărâre de o ”cruzime extraordinară”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite