Ce puțin o rachetă Kinjal lansată asupra Ucrainei pentru prima dată în ultimele patru luni

0
Publicat:

Forţele aeriene ruse au utilizat o rachetă supersonică Kinjal împotriva Ucrainei pentru prima dată din luna august încoace, a anunţat marţi Ministerul britanic al Apărării confirmând informaţii difuzate recent în presa ucraineană.

MiG-31 echipat cu racheta Kinjal FOTO Profimedia
MiG-31 echipat cu racheta Kinjal FOTO Profimedia

„Cel puţin o” rachetă Kinjal a fost trasă către partea centrală a Ucrainei pe 13 decembrie, ţinta probabilă fiind un aeroport militar, a explicat Ministerul britanic al Apărării în informarea sa zilnică despre evoluția războiului din Ucraina.

„În războiul din Ucraina, Rusia şi-a rezervat o armă pentru ceea ce este perceput ca fiind ţinte de valoare ridicată, bine-apărate. Multe dintre lansările ruse probabil nu şi-au atins ţintele, în timp ce Ucraina a reuşit să intercepteze atacurile”, afirmă sursa citată.

Armata ucraineană, care este echipată cu sisteme de apărare aeriană occidentale, a declarat în trecut că a interceptat cu succes rachetele de tip Kinjal atât de lăudate de Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, avioane de vânătoare ruse MiG-31 au lansat o serie de rachete supersonice către centrul şi vestul Ucrainei, reamintește DPA, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite