Ce mai plănuiesc grupările olandeze de traficanţi de droguri: celule şi camere de tortură din containere maritime, descoperite de poliţie gata să fie folosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cameră de tortură pregătită de traficanţi de droguri olandezi Foto captură politia olandeză via Digi 24
Cameră de tortură pregătită de traficanţi de droguri olandezi Foto captură politia olandeză via Digi 24

Poliţia olandeză a arestat şase bărbaţi după ce a descoperit containere maritime destinate încarcerării, dar şi o cameră de tortură izolată fonic prevăzută cu un scaun de dentist şi instrumente de tortură, relatează Washington Post. Camera era pregătită de traficanţi de droguri.

Descoperirea a fost făcută luna trecută în timp ce anchetatorii mergeau pe firul unor informaţii de pe telefoane criptate ale infractorilor, desluşite de poliţia franceză. Sute de suspecţi au fost arestaţi pe baza acestor mesaje de către detectivi din Marea Britanie şi Olanda.

Olanda a devenit centrul unor acţiuni criminale violente generate de producţia pe scară largă şi comerţul cu droguri, fiind, prin prisma porturilor sale, o poartă de acces a transporturilor de droguri.

Investigaţia cu nume de cod 26Lemont s-a bazat pe milioane de mesaje de pe telefoane dotate cu EncroChat: peste 100 de suspecţi au fost arestaţi, au fost confiscate 8 tone de cocaină, 1,2 tone de metamfetamină şi au fost desfiinţate 19 laboratoare în care se produceau droguri sintetice .

Bărbaţii ar fi plănuit răpiri şi agresiuni în cele 7 containere descoperite într-un depozit din satul Wouwse Plantage, la graniţa cu Belgia.

Mesajele criptate conţineau imagini cu scaunului dentistului prevăzut cu mijloace de imobilizare pentru mâini şi picioare. Depozitul era numit „camera de tortură” şi mesajele se mai refereau şi la o închisoare de maximă securitate din Olanda. Totodată, identităţile victimelor erau dezvăluite, astfel că poliţia a apucat să le atenţioneze, iar acestea s-au putut ascunde.

Şase dintre containere ar fi funcţionat ca celule şi unul era destinat torturii. Poliţiştii au descoperit şi instrumentele torturii: foarfeci, bisturie şi pensete.

În cadrul altor percheziţii, între care şi la o aşa-numită bază de lângă Rotterdam, au fost găsite uniforme de poliţie, veste antiglonţ, maşini furate, 25 de arme de foc şi droguri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite