Ce au pățit patru turiști germani care sărbătoreau ziua de naștere a lui Hitler la casa natală a dictatorului nazist

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru germani au fost surprinși în timp ce depuneau trandafiri albi în memoria lui Adolf Hitler la casa natală a dictatorului nazist, situată în vestul Austriei, de ziua nașterii acestuia. Mai mult, unul dintre aceștia a făcut salutul nazist, în timpul realizării unor fotografii, a declarat poliția, potrivit The Guardian.

Casa în care s-a născut Adolf Hitler. FOTO arhivă
Casa în care s-a născut Adolf Hitler. FOTO arhivă

După îndelungi dispute privind viitorul casei din Braunau am Inn în care, la 20 aprilie 1889, s-a născut Adolf Hitler, anul trecut au început lucrările de transformare a imobilului în secție de poliție - un proiect menit să facă locuința natală a dictatorul nazist un loc neatractiv pentru pelerinaj.

Totuși, sâmbătă, de ziua lui Hitler, patru turiști germani - două surori și partenerii lor, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani - au mers la clădire pentru a depune trandafiri albi în golurile ferestrelor acesteia, a declarat poliția din provincia Austria Superioară.

Cei patru germani s-au pozat în fața casei, iar una dintre femei a făcut salutul nazist.

Duși la interogatoriu

Patrula de poliție a observat grupul și i-a dus pe turiști la secțire, pentru interogatoriu. Femeia care a făcut salutul nazist a declarat că gestul a fost o glumă, dar ofițerii au declarat că au găsit pe telefonul ei mobil un chat cu celelalte persoane, în care acestea au distribuit mesaje și imagini cu tematică nazistă.

Potrivit poliției austriece, turiștii vor fi denunțați procurorilor sub suspiciunea de încălcare a legii austriece care interzice simbolurile nazismului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite