Cazul morţii tulburătoare a jurnalistei Kim Wall: Parchetul aduce acuzaţii grave împotriva inventatorului Peter Madsen. Noi detalii despre producerea tragediei

0
0
Inventatorul Peter Madsen şi submarinul său Nautilus FOTO Sky News
Inventatorul Peter Madsen şi submarinul său Nautilus FOTO Sky News

Inventatorul danez Peter Madsen i-a aplicat mai multe lovituri jurnalistei suedeze Kim Wall, după care a ucis-o la bordul submarinului său artizanal Nautilus, în august anul trecut, afirmă Parchetul danez în actul de acuzare întocmit în acest caz şi preluat de AFP.

Peter Madsen, în vârstă de 47 de ani, a fost inculpat la 16 ianuarie pentru omor calificat, atingere la integritatea unui cadavru şi agresiune sexuală.

Inventatorul danez este acuzat că a legat-o pe tânăra jurnalistă suedeză în jurul capului, braţelor şi picioarelor, după care i-a aplicat mai multe lovituri, a „înjunghiat-o“ şi „tăiat-o“. Autopsia relevă 14 plăgi interne şi externe în zona organelor genitale ale victimei, plăgi cauzate de un obiect ascuţit şi aplicate când era încă în viaţă.

Deşi autopsia nu a permis stabilirea cauzelor acestui deces, Parchetul crede că Madsen a ucis-o pe Wall fie prin înjunghiere, fie prin strangulare.

Anchetatorii sunt convinşi că inventatorul s-a pregătit pentru comiterea acestei crime, aducând la bordul sumarinului un fierăstrău, un cuţit, şurubelniţe ascuţite, curele şi cleme.

Kim Wall, o fostă jurnalistă decedată la 30 de ani, care a transmis de pe toate continentele şi a colaborat cu The Guardian şi New York Times, a fost văzută ultima dată pe 10 august la bordul Nautilus, în apropiere de Copenhaga, alături de Peter Madsen.

Jurnalista suedeza Kim Wall FOTO EPA

Kim Wall

Ea lucra la un material despre acest inginer autodidact şi submersibilul său.

Parchetul afirmă că Madsen a ucis-o pe Wall pentru a-şi satisface o fantezie sexuală, acuzaţie negată de către inculpat.

Anchetatorii au găsit în laptopul său mai multe filmuleţe cu acte de violenţă, inclusiv cu decapitări de femei.

Inventatorul a fost salvat din mare pe 11 august, în timp ce submersibilul său se scufunda. Arestat, el a recunoscut ulterior că l-a trimis intenţionat la fundul mării.

Cadavrul jurnalistei, care a fost decapitat, dezmembrat şi mutilat, este în curs de reconstituire, părţi din el fiind găsite în mai multe locuri din Golful Koege, care separă Danemarca de Suedia.

Peter Madsen a recunoscut că a decapitat, dezmembrat şi mutilat cadavrul lui Kim Wall, dar respinge faptul că a întreţinut relaţii sexuale cu ea şi a ucis-o. El afirmă că tânăra a murit în urma unui accident.

Procesul în acest caz se va deschide pe 8 martie, la Copenhaga. Peter Madsen riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite