Cauzele tragediei din Mallorca, unde patru oameni au murit după ce un restaurant s-a prăbușit: „Era haos” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investigațiile privind tragedia din Mallorca, în care patru oameni au murit și alți 16 au fost răniți după ce un restaurant cu două etaje s-a prăbușit, sunt încă în desfășurare. Martorii au descris că au auzit ceea ce părea a fi o explozie în momentul incidentului, potrivit BBC.

Potrivit poliției spaniole, victimele sunt un bărbat spaniol, două femei germane și un senegalez, despre care s-a raportat că ar fi Abdoulaye Diop, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor naționale în 2017 după ce a salvat un bărbat care se zbătea în apele din Playa de Palma.

Cum a fost posibilă tragedia

Incidentul încheiat tragic a aut loc în jurul orei locale 20.30, când o parte din Medusa Beach Club, un restaurant de pe plajă, situat într-una dintre cele mai aglomerate zone din capitala regională Palma de Mallorca, s-a prăbușit. Oamenii au căzut dedesubt, unde se aflau clienți și personal.

Potrivit poliției,  terasa s-a prăbușit din cauza „greutății excesive”.  Presa locală relatează că anchetatorii verifică dacă clădirea respecta reglementările privind construcțiile.

Doi turiști olandezi  - Wessel Roos, în vârstă de 21 de ani, și prietena sa Madelin Muijs, în vârstă de 20 de ani - au relatat pentru BBC că mâncau la un grătar aflat la câțiva metri de restaurantul Medusa, când localul s-a prăbușit.

„Dintr-o dată am auzit o explozie. Nu a fost o explozie mare, dar am știut că se întâmplă ceva. De asemenea, puteai simți vibrația tavanului care se prăbușea", a declarat Wessel Roos, pentru BBC.

Patru oameni au murit și alți 16 au fost răniți FOTO captura video News - Media Service
Patru oameni au murit și alți 16 au fost răniți FOTO captura video News - Media Service

„Era haos și erau oameni care țipau. Mă uitam la ceea ce s-a întâmplat și mă gândeam că cineva a fost ucis de un trăgător Apoi am văzut că tavanul nu mai era acolo, căzuse pe jos, iar parterul era și el spart”, arată o altă relatare citată de BBC.

Un pompier a descris scena pentru ziarul local Ultima Horaca ca fiind „de coșmar” , povestind că, la sosirea echipei sale, oamenii plângeau și țipau, în timp ce stăteau în jurul dărâmăturilor..

„Abia dacă mai pot vorbi. Erau oameni care mâncau, erau în vacanță și acum uite ce s-a întâmplat", a declarat, pentru El País,  proprietarul unui magazinului de modă din apropiere, care a văzut dezastrul în timp ce se desfășura.

„Se auzeau țipete, plânsete, isterie”, a declarat un alt martor pentru postul local de televiziune Trece.

Majoritatea turiștilor din local erau germani, potrivit aceluiași martor:

„A fost foarte dificil să încercăm să-i calmăm, să scoatem oamenii în altă limbă. Eu nu înțeleg și nu vorbesc germană".

Amintim că, imediat după incident, serviciile de urgenţă au postat pe platforma X şi informaţii despre persoanele rănite, precizând că şapte dintre ele sunt în stare foarte gravă, iar nouă în stare gravă. „Ei au fost transferaţi spre diferite spitale din Palma”, capitala insulei Mallorca, au mai scris salvatorii.

La locut tragediei au fost trimise numeroase echipaje de pompieri, în timp ce ambulanţele au transportat răniţii la spital, potrivit unui fotoreporter AFP. 

Un incident similar a avut loc şi în 2009, când, în urma prăbuşirii unei clădiri cu trei etaje în Palma de Mallorca, şi-au pierdut viaţa şapte persoane, între care doi germani şi trei columbieni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite