Cât l-a costat pe un pensionar italian gestul de a astupa o groapă în asfalt: „Dacă ei cred că sunt un idiot, se înșală!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un italian a fost amendat cu aproape 900 de euro pentru a astupat o groapă. Claudio Trenta, în vârstă de 72 de ani, a declanșat o dezbatere națională după ce a decis să repare singur o gaură în asflat de 30 centrimetri în Lombardia.

Bărbatul a fost amendat FOTO Shutterstock
Bărbatul a fost amendat FOTO Shutterstock

Un pensionar italian s-a angajat să lupte împotriva „nedreptății” de a fi amendat cu aproape 900 de euro pentru repararea unei gropi, relatează The Guardian.

Claudio Trenta a fost atât de frustrat de eșecul Consiliului Local de a repara groapa de 30 centrimetri aflată pe o trecere de pietoni din Barlassina, un orășel din Lombardia, încât bărbatul de 72 de ani a decis să ia el însuși măsuri acoperind-o cu bitum rece.

Acest lucru l-a costat destul. A primit o amendă de 882 de euro (767 de lire sterline), dar a declanșat și o dezbatere despre gropile care afectează drumurile Italiei .

Într-o postare pe Facebook, Trenta a distribuit o fotografie a scrisorii primite de la poliție în care este acuzat că a încălcat Codul Rutier. A fost amendat pentru îndeplinirea unei lucrări potențial periculoase într-un spațiu public, fără permisiunea sau competența în acest sens.

Trenta a primit ordin să readucă groapa la starea inițială. „Dacă ei cred că sunt un idiot, se înșală”, a spus el pentru Corriere della Sera. „M-au provocat, așa că acum depun o plângere împotriva Consiliului pentru neglijență.”

Val de solidaritate

Trenta, care spune că a raportat groapa autorității locale de mai multe ori pe parcursul a trei luni, a primit un val de solidaritate din toată Italia. Un comentator de pe Facebook a scris: „Astăzi am trimis un e-mail de protest primăriei Barlassina. Sunt la curent cu realitățile din Calabria și Sicilia, unde străzile au fost reduse la sit și dacă oamenii nu iau singuri măsuri, totul se prăbușește.

Un altul a scris: „Consiliul ar trebui să vă ramburseze banii cheltuiți pe un sac de bitum”.

Dezbaterii s-a alăturat și Vittorio Sgarbi, subsecretar la Ministerul Culturii. „Pe lângă Codul Rutier, există bunul simț”, a spus el. „Bunul simț ar fi trebuit să determine poliția locală să-i mulțumească acestui domn”.

Incidentul a stârnit un interes semnificativ pentru presă, Trenta fiind invitat să apară marți seară la emisiunea Mediaset Le Iene pentru a face mai multă lumină asupra cazului.

Nu sunt obișnuit cu toată această publicitate”, a spus el pentru Monza Today. „Voi lupta până la capăt pentru a anula această amendă, deoarece, în opinia mea, este o nedreptate. De ce mă amendați pe mine în locul celor care știau de problemă și nu au intervenit?

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite