Carne de cal, depistată în Grecia în pachete etichetate drept vită importate din România

0
0
Scandalul a început în Marea Britanie, când carnea de cal a fost descoperită în hamburgeri FOTO Shutterstock
Scandalul a început în Marea Britanie, când carnea de cal a fost descoperită în hamburgeri FOTO Shutterstock

Carnea de cal etichetată ca fiind de vită a fost descoperită în pachete importate din România, anunţă serviciile alimentare elene.

Potrivit agenţiei France Presse, autoritatea pentru alimentaţie publică din Grecia (Efet) a anunţat miercuri că a descoperit „ADN de carne de cal în mostre“ prelevate din pachete de carne congelată importate din România sub eticheta „vită“.

„Două mostre pozitive au fost descoperite din totalul de 26 de analize efectuate până acum“, a comunicat Efet.

Cele două mostre provin din 1.064 de kilograme de carne congelată etichetată drept „vită“ şi care fusese importată din România.

 La 7 februarie 2013, autorităţile sanitare din Marea Britanie au dezvăluit că lasagna de vită marca Findus conţine peste 60 la sută carne de cal. Cu trei săptămâni înainte a fost descoperită carne de cal în hamburgeri în Marea Britanie şi Irlanda. 

 Scandalul înlocuirii cărnii de vită cu carne de cal în produse semipreparate congelate s-a extins rapid în Europa în mai puţin de trei săptămâni, potrivit France Presse. 

Pe 20 februarie, Hong Kong a anunţat că a retras de la vânzare lasagna marca Findus. La 26 februarie, Ikea a retras chiftelele sale din Thailanda şi Hong Kong.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite