Card social pentru italienii cu venituri mici

0
0

Ministrul italian al Economiei, Giulio Tremonti, a făcut publică ieri, în timpul unei reuniuni ţinute la Palatul Chigi, oua sa reformă din cadrul pachetului de măsuri menite să combată criza

Ministrul italian al Economiei, Giulio Tremonti, a făcut publică ieri, în timpul unei reuniuni ţinute la Palatul Chigi, oua sa reformă din cadrul pachetului de măsuri menite să combată criza economică.

Măsura constă în acordarea unui “card social” în valoare de 40 de euro pe lună, pensionarilor şi familiilor de italieni cu mai mulţi copii mici, care au venituri sub 6000 de euro pe an.

Măsura este destinată exclusiv cetăţenilor italieni.

Cardul va fi expediat prin poştă şi va putea fi utilizat pentru cumpărături şi pentru plata energiei electrice. Nu va conţine numele titularului, astfel încât va putea fi folosit şi de alţi membri ai familiei.

De această iniţiativă vor beneficia 1.300.000 de cetăţeni italieni, iar costurile estimate se ridică la 450 milioane de euro pe an.

Reforma ministrului Tremonti se dovedeşte extrem de utilă în condiţiile în care 9% dintre italieni (circa 2,2 milioane de familii) termină banii la doar două săptămâni de la ]ncasarea salariului. Acestea sunt datele unui sondaj realizat recent de asociaţia Confesercenti-SWG.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite