Capacitatea aeriană a flotei ruse a Mării Negre, „serios afectată” în urma atacului asupra bazei din Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini din satelit de la baza aeriană din Crimeea FOTO via Twitter / Paul Jawin
Imagini din satelit de la baza aeriană din Crimeea FOTO via Twitter / Paul Jawin

Avioanele distruse în atacul de marţi din Crimeea aparţineau flotei ruse a Mării Negre. Cel puţin opt aparate au fost distruse, iar capacitatea aeriană a flotei militare ruse din regiune a fost „serios afectată”, se arată în analiza de vineri a războiului din Ucraina realizată de ministerul britanic al Apărării.

Avioanele distruse în atacul de marţi asupra bazei aeriene din Crimeea aparţineau flotei ruse a Mării Negre, anunţă digi 24

Cel puţin opt astfel de aparate au fost distruse în atacul în urma căruia capacitatea aeriană a flotei militare ruse din regiune a fost „serios afectată”, se arată în analiza de vineri a războiului din Ucraina realizată de ministerul britanic al Apărării.

„Cel puţin cinci avioane de vânătoare-bombardament SU-24 Fencer şi trei avioane multirol Su-30 Flanker au fost aproape sigur distruse ori serios avariate în urma exploziilor”, conform ministerului britanic al Apărării.

Cel puţin 12 explozii puternice s-au produs marţi la baza militară aeriană rusă Saki din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014. Ucraina nu şi-a asumat în mod oficial şi public responsabilitatea pentru exploziile produse. Un oficial ucrainean a declarat, sub anonimat, că baza a fost ţinta unui atac realizat cu „un dispozitiv de fabricaţie exclusiv ucraineană”.

Un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski a spus că exploziile ar fi opera partizanilor ucraineni din peninsulă, în vreme ce oficialii ruşi au precizat că a fost vorba de un accident.

Imagini din satelit publicate joi arată daunele majore şi avioane de război ruseşti distruse la baza aeriană Saki. Imaginile de la Planet Labs din SUA arată suprafeţe mari de teren ars rămase în urma incendiilor care au izbucnit.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Viteza şi direcţia vântului pot face diferenţa în cazul unui accident nuclear în Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski, supărat pe oficialii săi: „Este iresponsabil să divulgi informaţii despre planurile noastre pentru titluri zgomotoase“

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite