Cancelarul german Olaf Scholz condamnă noile atacuri aeriene ruse „împotriva unor ţinte civile''

0
Publicat:

Cancelarul federal german Olaf Scholz a „condamnat" marţi, în timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, „noile atacuri aeriene ruse împotriva unor ţinte civile", potrivit AFP, citată de Agerpres.

Olaf Scholz. EPA EFE
Olaf Scholz. EPA EFE

„Germania îşi va continua susţinerea pentru Ucraina, inclusiv în domeniul militar, în strânsă coordonare cu partenerii săi europeni şi internaţionali", a precizat cancelaria federală într-un comunicat.

Scholz a „condamnat noile atacuri aeriene ruse împotriva unor ţinte civile ucrainene şi a reafirmat solidaritatea sa de neclintit cu Ucraina în faţa agresiunii Federaţiei Ruse".

Zelenski a mulţumit guvernului federal german

Potrivit cancelariei federale germane, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski „a informat despre consecinţele recentelor atacuri aeriene ruse asupra oraşelor ucrainene şi infrastructurilor critice".

Pe parcursul discuţiei cu Scholz, Zelenski a mulţumit guvernului federal german pentru sprijinul său militar, „inclusiv pentru întărirea apărării antiaeriene ucrainene".

Cancelarul şi preşedintele ucrainean au convenit să continue schimburile lor constructive, în special în optica unei susţineri globale pentru o soluţie de pace, şi să rămână în strâns contact", se arată în comunicat.

 Marţi a fost anunțat decesul unei persoane într-un nou val de „atac masiv" rus ce a vizat în timpul nopţii Kievul, pentru a treia oară în 24 de ore.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, 29 de drone explozive de fabricaţie iraniană din totalul celor 31 lansate de Rusia, „aproape toate lângă capitală şi pe cerul Kievului".

Luni, rachete ruse au lovit în plină zi Kievul, semănând panică pe străzi, după o nouă noapte de bombardamente. Numeroşi locuitori s-au refugiat în adăposturi subterane, în special în metrou.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite