Cancelarul german Angela Merkel se împotriveşte legalizării adopţiilor pentru cuplurile homosexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Angela Merkel a respins adopţia copiilor de către cuplurile homosexuale, deşi a recunoscut că este vorba de o chestiune „controversată” în faţa căreia se simte „nesigură”, informează marţi ziarul „La Razon”.

Cu puţin înainte de alegerile generale din 22 de septembrie, Merkel s-a supus duminică tirului de întrebări ale cetăţenilor pe principalul post public de televiziune ARD şi s-a văzut clar că nu s-a simţit deloc comodă în această postură.

După ce a subliniat că este împotriva oricărei discriminări şi a spus că înţelege cât de „dificil” acest lucru pentru cuplurile gay, Merkel şi-a susţinut poziţia sprijinindu-se pe necesitatea de a garanta „bunăstarea copilului”, scrie agerpres.ro. Cum aceasta nu este „sigură” în cazul cuplurilor homosexuale, Merkel nu va susţine aprobarea unei legi care să deschidă calea adopţiilor de către membri ai comunităţii gay.

Cancelarul Merkel nu a vrut să dezvăluie dacă a discutat tema cu ministrul său de Externe, Guido Westerwelle, care şi-a recunoscut făţiş orientarea homosexuală, dar a spus că a participat la multe dezbateri pe această temă, inclusiv în interiorul propriului partid, CDU, din care face parte un grup de homosexuali şi lesbiene.

Angela Merkel a fost nevoită se confrunte şi cu o femeie, care i-a cerut să evite ca Germania să se transforme în 'bordelul Europei" şi să schimbe legea prostituţiei, care a legalizat în 2002 această activitate, situând-o pe plan egal cu alte activităţi. Cererea ei concretă nu a primit răspuns, însă Angela Merkel a reamintit discuţiile lungi, care au precedat aprobarea acestei legi, şi a admis că este vorba de o chestiune controversată şi că există o problemă „uriaşă”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite