Campanie de arestare a Papei Benedict lansată de un activist ateu din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Scandalurile se ţin lanţ de Biserica Catolică şi de Papa Benedict al XVI-lea. După ce, în ultimele luni, acuzaţiile de pedofilie au împânzit presa străină, au iscat controverse şi au provocat părăsirea bisericii de către mii de catolici, un activist ateu din Marea Britanie vrea să lanseze o campanie pentru arestarea Papei Benedict.

Richard Dawkins, va declanşa o campanie legală pentru a obţine arestarea Papei Benedict al XVI-lea, pentru "crime împotriva umanităţii", în cursul vizitei acestuia în Marea Britanie, scrie Sunday Times.

Richard Dawkins şi autorul ateu Christopher Hitchens le-au cerut avocaţilor pentru apărarea drepturilor omului să adune dovezi pentru a-l acuza pe Papa Benedict de complot pentru ascunderea abuzurilor sexuale din cadrul Bisericii Catolice.

Un caz asemănător s-a petrecut în 1998, când fostul dictator chilian Augusto Pinochet a fost arestat în cursul vizitei în Marea Britanie. 

Papa Benedict se va afla în Marea Britanie în perioada 16-19 septembrie. El a fost acuzat de mascarea abuzurilor sexuale comise de un preot american împotriva a doi copii în timpul în care Ratzinger se afla la conducerea Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite