Camera de Comerţ şi Industrie din Germania: ţara are un deficit de 1,5 milioane de muncitori calificaţi pe care-l poate acoperi doar cu străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Influenta Camera de Comerţ şi Industrie a Germaniei i-a criticat astăzi pe bavarezii din coaliţia de guvernare condusă de cancelarul Angela Merkel pentru retorica agresivă la adresa imigranţilor, insistând că Germania are un deficit de 1,5 milioane de muncitori calificaţi pentru următorii ani pe care îl poate acoperi doar cu străini.

În Germania, bavarezii din coliţia de guvernare, Uninea Creştin-Democrată condusă de Angela Merkel, au criticat lipsa de acţiune a acesteia pentru a împiedica „invazia”. Mai mult, europarlamentarul german Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, a propus ca românii şi bulgarii să fie amprentaţi la sosirea în Germania. 

Măsura propusă de Brok a fost imediat comparată cu practicile naziste, iar politicianul a fost aspru criticat chiar de colegii de partid. Mai mult, Camera de Comerţ şi Industrie din Germania i-a criticat pe bavarezii din coaliţia de guvernare şi a subliniat faptul că Germania are un deficit de 1,5 milioane de muncitori calificaţi în următorii ani, motiv pentru care ar trebui să facă tot posibilul pentru a atrage imigranţi. 

„Invazia hoardelor” de români şi bulgari a fost folosită ca sperietoare politică în Marea Britanie şi Germania în mod special, deşi cetăţenii din aceste două state au primit, de la 1 ianuarie, dreptul de a lucra fără nicio restricţie în nouă state europene. Cei mai vehemenţi au fost britanicii, care au demarat o campanie agresivă de presă împotriva imgranţilor, temă preluată şi de partidele politice. 

CITEŞTE MAI MULT

Proprietarii de imobiliare din Londra îşi evacuează chiriaşii britanici pentru a face loc românilor şi bulgarilor: „Est-europenii plătesc chiria la timp!”. Fergus Wilson, un înstărit proprietar de imobiliare din Marea Britanie, a trimis deja înştiinţări de evacuare către 200 dintre chiriaşii săi britanici care se bazează pe ajutoare sociale pentru a-şi achita chiria. Wilson spune că mulţi proprietari imobiliari fac asta acum pentru a le face loc imigranţilor est-europeni, care „sunt mai serioşi, prezintă mai puţine riscuri şi care-şi plătesc chiria la timp”.

VIDEO „De ce sunt mândru să fiu numit rasist”. Un britanic arată de ce compatrioţii săi „leneşi”, care trăiesc din mila statului, au nevoie de imigranţi. „Este opt dimineaţa. Vorbesc în şoaptă pentru că sunt în faţa unui complex de locuinţe sociale şi toţi britanicii care locuiesc aici dorm”, începe o mărturie video Pete Bennett, un britanic din cartierul Riverside, aflat în estul Londrei. Bărbatul prezintă apoi strada pe care locuieşte şi arată cum toate afacerile imigranţilor au uşile deschise din zori, în timp ce patronicii britanici încă dorm.

„Ce ne facem dacă milioane de vampiri români ridică tabere în Londra”. Un cunoscut actor britanic de comedie ironizează campania anti-români. Stewart Lee, un cunoscut actor de comedie din Marea Britanie, râde într-un editorial publicat în „The Observer” de panica stârnită pe tema imigranţilor români din Marea Britanie şi subliniază faptul că românii şi bulgarii care lucrează în Anglia vorbesc mai corect şi calculează mai bine decât o treime din britanici.

Toate tunurile pe români şi bulgari: parlamentarii germani cer amprentarea imigranţilor din aceste state care ajung în Germania. Isteria privind „hoardele” de imigranţi români şi bulgari care vor lua cu asalt statele bogate din Vestul Europei pentru a profita de ajutoarele sociale generoase a ajuns într-o nouă fază. Parlamentari din coaliţia Angelei Merkel, aflată la guvernare, cer amprentarea imigranţilor din aceste două ţări care vin în Germania doar cu astfel de scopuri. Membrii Bundestagului nu au precizat însă şi cum îi vor recunoaşte pe aceşti imigranţi.

Invazia română în Anglia s-a dezumflat de tot. Din cei 5.000 de români aşteptaţi de presa britanică în Regat imediat după ce restricţiile de pe piaţa muncii au fost ridicate, unul singur a ales să-şi caute un loc de muncă în Anglia. A fost aşteptat la aeroport de zeci de jurnalişti, dar şi de doi parlamentari britanici. Românii stabiliţi deja acolo se aşteptau ca isteria creată să fie doar un „balon de săpun“.

Parlamentarii britanici i-au aşteptat pe imigranţii români pe aeroport, la sosirea în Anglia. Doi parlamentari conservatori i-au aşteptat pe primii imigranţi români în Marea Britanie pe anul 2014 chiar la aeroport. Cei doi s-au asigurat astfel că presa va fi acolo pentru a filma imigranţii care sosesc în Anglia, însă aşteptările le-au fost dezamăgite şi chiar ei au declarat că n-au găsit „nicio dovadă de îmbulzeală sau oameni care au dat năvală să cumpere bilete pentru a veni aici”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite