Câinele-erou din Turcia: Proteo a murit în timp ce efectua o misiune de salvare: „Ar trebui să fie onorat”

0
Publicat:

Câinele de salvare Proteo a murit în timpul operațiunilor de salvare din Turcia, lovită puternic de cutremur. Antrenorul câinelui a postat pe rețelele de socializare anunțul cu pierderea patrupedului, care a impresionat întreaga comunitate.

Câinele Proteo a murit în timp ce încerca să ajungă la un om blocat sub dărâmături
Câinele Proteo a murit în timp ce încerca să ajungă la un om blocat sub dărâmături

Mai multe țări s-au alătura eforturilor internaționale de căutare și salvare a victimelor cutremurelor din Turcia și Siria. Mexic a fost una dintre aceste țări care a trimis, printre ajutoare, câini de salvare. Proteo, unul dintre cei mai bravi dintre ei, a murit la datorie.

O sută de salvatori au mers în Turcia cu câini dresați să caute oameni sub dărâmături. Nu se cunosc circumstațele în care câinele Proteo a murit, dar cel mai probabil, acesta a fost prins sub dărâmături în timp ce căuta supraviețuitori printre ruinele clădirilor puse la pământ în urma cutremurului.

Anterior, ministrul de externe Marcelo Ebrard a postat fotografii cu delegația care a zburat în Turcia, potrivit ziare.com.

Antrenorul lui Proteo, ofițerul Villeda, a postat un scurt videoclip dedicat animalului de salvare și partenerului său, numindu-l „un câine puternic și muncitor care nu a renunțat niciodată”. El a vrut ca concetățenii săi să-și amintească curajul eroic al lui Proteo și să nu-l uite niciodată.

„Trebuie să-l aduceți acasă pentru a-i oferi o ceremonie demnă de un soldat bun”

Mai mulți utilizatori au cerut să afle detalii despre ce s-a întâmplat cu câinele, după ce printre mai multe imagini de la operațiunile de salvare a apărut una în care patrupedul primește îngrijiri medicale. Aceștia au cerut, de asemenea, să fie înapoiat în patria sa și îngropat ca un erou. „Vă rog să-l aduceți în Mexic. Nu-l lăsați în Turcia. Trebuie să-l aduceți acasă pentru a-i oferi o ceremonie demnă de un soldat bun. Faceți tot ce puteți pentru a-l aduce înapoi. Sunt eroi și ar trebui să fie onorați”, au scris oamenii, impresionați de devotamentul câinelui.

Salvatorii mexicani au desfășurat mai multe operațiuni în urma cărora au reușit s salveze mai multe persoane de sub dărâmături. Una dintre victime a fost descoperită de un câine pe nume Athos. Tânăra a petrecut cinci zile sub ruinele clădirii.

Cutremurul devastator a avut loc pe 6 februarie și a afectat Turcia și Siria. Numărul victimelor din Turcia a depășit 30.000.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite