Bulgaria prelungeşte starea de „urgenţă epidemică”. Până când sunt interzise anumite activităţi preferate de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nisipurile de Aur Bulgaria

Bulgaria a anunţat că prelungeşte starea de „urgenţă epidemică”, prelungind sau introducând noi interdicţii privind anumite activităţi preferate de turişti, scrie Novinite.

Ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a emis patru ordine în legătură cu extinderea situaţiei epidemice de urgenţă, în perioada 15 iunie - 30 iunie a acestui an.

Al patrulea ordin priveşte izolarea obligatorie şi / sau tratamentul spitalicesc în cazurile confirmate de COVID-19, precum şi carantina persoanelor de contact.

Principalul lucru în aceste ordine este că, după externarea din instituţia medicală, persoanele diagnosticate cu COVID-19 rămân 14, nu 28 zile în izolare la domiciliu, precizează Novinite.

Astfel, toate persoanele care sosesc pe teritoriul Republicii Bulgaria din Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Belgiei, Republica Portugheză şi Olanda şi din toate ţările terţe, cu excepţia Republicii Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Muntenegru, sunt în carantină pentru o perioadă de 14 zile în casă sau în alte spaţii de cazare.

Toate persoanele, în transportul public, în farmacii şi unităţi medicale, sunt obligate să aibă o mască de protecţie pentru uz individual sau un alt mijloc de protecţie care acoperă nasul şi gura, alte cerinţe impuse turiştilor referindu-se la a-şi aduce cu ei propriile obiecte precum prosop, eşarfă, cască etc. În toate celelalte locuri publice, este recomandată purtarea unei măşti.

În perioada 15 iunie - 30 iunie, vizitele la discoteci, baruri, inclusiv cele de noapte şi cluburi nu sunt permise. În aceeaşi perioadă nu este permisă organizarea de sărbători de grup în interior cu prezenţa a peste 10 persoane, inclusiv nunţi, baluri, botezuri şi altele.

Aceleaşi ordine permit desfăşurarea de evenimente sportive în aer liber şi în interior, cu ocupare a până la 50% din capacitatea totală a locurilor şi plasarwea spectatorilor în cel puţin 1,5 m unul faţă de celălalt.

Aceeaşi condiţie este impusă pentru ocuparea a maximum 50% dintr-un teren, măsură care se referă şi la organizarea de congrese, conferinţe, seminarii şi expoziţii, precum şi organizarea de evenimente culturale şi de divertisment, inclusiv. teatre, concerte, evenimente scenice, cursuri de dans, arte creative şi muzicale, precum şi activităţi ale unor persoane juridice şi persoane fizice etc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite