Magnatul media Robert Murdoch se logodește a șasea oară, la 92 de ani. Cine este aleasa și unde va fi nunta

0
Publicat:

Echipa magnatului media, Robert Murdoch, a dat vestea că acesta s-a logodit cu iubita sa. Anul trecut, acesta a renunțat la funcția de președinte al Fox și News Corp.

Robert Murdoch și Elena Zhukova FOTO X (Twitter)
Robert Murdoch și Elena Zhukova FOTO X (Twitter)

Bărbatul, în vârstă de 92 de ani, se întâlnește de câteva luni cu biologul molecular rus, Elena Zhukova, în vârstă de 67 de ani, potrivit BBC News.

A cincea căsătorie și a șasea logodnă

Căsătoria, care se așteaptă să aibă loc la podgoria și moșia lui din Moraga, California anul acesta. Logodna este a șasea la număr pentru Murdoch, dar căsătoria ar urma să fie a cincea la număr.

Pe plan profesional, el a ieșit la pensie anul trecut, când a ales să demisioneze din funcția de președinte, pe care o deținea la compania News Corp, din care face parte postul de televiziune Fox.

Potrivit New York Times, publicația care a dezvăluit povestea, nunta este programată pentru luna iunie, iar invitațiile au fost deja trimise.

S-a zvonit că Murdoch, născut în Australia, a început să iasă la întâlniri cu Zhukova la scurt timp după ce logodna sa cu Ann Lesley Smith, fost capelan de poliție, a fost anulată brusc, în luna aprilie 2023.

Potrivit zvonurilor din presa internațională, cei doi s-au întâlnit la o petrecere găzduită de una dintre fostele sale soții, antreprenoarea de origine chineză, Wendi Deng.

În afară de Wendi, celelalte foste soții ale lui Murdoch au fost: însoțitoarea de bord australiană, Patricia Booker, jurnalista de origine scoțiană, Anna Mann și modelul și actrița americană, Jerri Hall.

De asemenea, Elena Jukova a fost căsătorită, anterior, cu miliardarul rus de petrol Alexander Jukov, în timp ce fiica lor, Dasha - o socialistă și femeie de afaceri - a fost căsătorită cu oligarhul rus, Roman Abramovici, până în 2017.

Rupert Murdoch, carieră de peste 70 de ani

Rupert Murdoch și-a început cariera în Australia, în anii 1950 - în cele din urmă cumpărând ziarele News of the World și The Sun, în Marea Britanie, în 1969.

Mai târziu, a cumpărat o serie de publicații din SUA, inclusiv New York Post și Wall Street Journal.

În 1996, a lansat Fox News - în prezent, cel mai vizionat canal de știri TV din SUA.

Prin News Corp, care a fost fondată în 2013, Murdoch rămâne proprietarul a sute de instituții media locale, naționale și internaționale.

Cariera lui nu a fost lipsită de controverse. Unul dintre momentele sale cele mai dăunătoare a fost scandalul notoriu de piraterie telefonică din Marea Britanie, care a izbucnit după ce s-a constatat că News of the World a ascultat mesajele vocale ale școlii în care Milly Dowler a fost ucisă.

În septembrie, Murdoch a anunțat că se retrage de la rolul principal în imperiul său media - predându-i frâiele fiului său, Lachlan. Ulterior, el a preluat rolul de președinte emerit al Fox și News Corp.

The New York Times relatează că mariajul cu Elena Zhukova este puțin probabil să afecteze viitorul afacerilor sale, care sunt deținute de cei patru copii ai săi.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite