Britanic aflat pe mâna separatiştilor proruşi, ameninţat cu pedeapsa cu moartea

0
0
Britanicul Andrew Hill, care a căzut prizonier în Ucraina, va fi judecat
Britanicul Andrew Hill, care a căzut prizonier în Ucraina, va fi judecat

Legiunea Internaţională pentru Apărarea Ucrainei (LIDU) denunţă miercuri procesul, anunţat în presa ucraineană, al unuia dintre membrii săi, de origine britanică, Andrew Hill, luat prizonier de către separatişti proruşi, relatează AFP.

„S-a anunţat în presa ucraineană că ruşii au terminat o anchetă penală împotriva a trei străini, pe care se pregătesc să-i judece, şi că aceştia riscă pedepasa cu moartea”, declară AFP un purtător de cuvânt al LIDU, Damien Magrou.

„Unul dintre cele trei nume care este menţionat în articol, Andrew Hill, este al unui legiionar care are un contract cu armata ucrainană”, precizează el.

„Potrivit Articolului 4 al celei de a Treia Convenţii de la Geneva, el este considerat de drept un combatant legal şi prizonier de război”, subliniază Damien Magrou.

Potrivit LIDU, Andrew Hill este ţinut ”în captivitate de câteva săptămâni” de către separatişti proruşi, în estul Ucrainei.

„Execuţia unor prizonieri constituie o crimă de război”, subliniază el.

Lideri proruşi au sugerat în ultimele săptămâni că militari ucraineni luaţi prizonieri - şi anume cei care fac parte din regmentul naţionalist Azov - ar putea fi judecaţi şi ar putea fi condamnaţi la moarte.

Un moratoriu al pedepsei cu moartea este în vigoare în Rusia din 1997, însă nu şi în teritorile separatiste din estul Ucrainei.

Vă recomandăm să citiţi şi 

O ideologie mortală: Cum a ajuns Teoria Marii Înlocuiri a rasei albe să domine discursul politic american şi european

Algeria suspendă un tratat de cooperare cu Spania după ce îşi schimbă poziţia în dosarul Saharei Occidentale şi se aliniază Marocului

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite