Boris Johnson, vizită surpriză la Kiev, unde are o întâlnire cu Zelenski. Va anunţa un nou pachet de sprijin

0
0
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Premierul britanic, Boris Johnson, este, sâmbătă, la Kiev, unde are o întâlnire cu Volodimir Zelenski. Deplasarea s-a făcut în semn de solidaritate, iar premierul britanic va anunţa un nou pachet de sprijin pentru Ucraina.

Downing Street a confirmat întâlnirea lui Johnson cu preşedintele Zelenski în capitala ucraineană Kiev, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a declarat: "Primul ministru a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni personal cu preşedintele Zelenski, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean”.

"Ei vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Regatului Unit pentru Ucraina, iar premierul va prezenta un nou pachet de ajutor financiar şi militar", a declarat sursa citată.

Adjunctul Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andrij Sybiha, a anunţat, într-o postare pe Facebook, că cei doi oficiali au avut o întâlnire tete-a-tete.

"Marea Britanie este lider în ceea ce priveşte sprijinul pentru apărare acordat Ucrainei. Lider în coaliţia anti-război. Lider în sancţiunile împotriva agresorului rus", a adăugat el.

Anunţul iniţial a fost făcut, pe Twitter, de Ambasada Ucrainei la Londra, oficialii postând o fotografie, alături de mesajul „Supriză!”.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite