Bombă adresată preşedintelui Deutsche Bank, descoperită la sediul băncii din Frankfurt

0
0

O scrisoare care conţinea o bombă, adresată preşedintelui Deutsche Bank Josef Ackermann, a fost descoperită miercuri în sala de mesagerie a sediului băncii germane din Frankfurt. Ackermann este un consilier important al cancelarului german Angela Merkel privind criza datoriilor din Uniunea Europeană.

Autorităţile au demarat o anchetă după ce a fost găsită scrisoarea adresată preşedintelui Deutsche Bank Josef Ackermann, potrivit ABC News.

Ca urmare a ameninţării la adresa bancherului elveţian în vârstă de 63 de ani, poliţia din New York a consolidat securitatea la sediul băncii germane din Statele Unite.

Ackerman este unul dintre cei mai puternici bancheri din Europa şi un consilier important al cancelarului german Angela Merkel privind criza datoriilor din Uniunea Europeană. El a jucat un rol important în eforturile pentru reducerea datoriei Greciei.

Deocamdată nu se ştie dacă rolul său în gestionarea crizei datoriilor sau alte motive au determinat livrarea bombei. Aceasta nu a explodat şi a fost descoperită în urma verificării plicului cu un dispozitiv cu raze X.

Zece mii de oficiali responsabili cu securitatea care participă la un program al poliţiei din New York au fost informaţi despre bomba adresată preşedintelui Deutsche Bank şi li s-a amintit să impună serviciilor de mesagerie procedurile adecvate pentru gestionarea coletelor suspecte.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite