Boicotul UE Ucraina continuă. Comisarul UE pentru sport nu participă la Euro 2012 în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Comisiei Europene de la Bruxelles
Sediul Comisiei Europene de la Bruxelles

Comisarul european responsabil pentru sport Androulla Vassiliou a anunţat astăzi că împărtăşeşte poziţia înaltului Reprezentant al UE, Catherine Ashton şi a vicepreşedintelui pentru justiţie şi drepturile omului Viviane Reding şi nu va merge la niciuna din ceremoniile găzduite de Ucraina în vara acestui an la Euro 2012 în semn de protest faţă de situaţia Iuliei Timoşenko

Vassiliou a precizat că a urmărit toate preocupările politice legate de situaţia din Ucraina, le împărtăşeşte, şi, din acest motiv apreciază că participarea sa la oricare din meciurile de la Euro2012 din această ţară „nu este adecvată”. „Acest punct de vedere este împărtăşit de preşedintele Comisiei Europene şi de ceilalţi membri ai cabinetului său”, a mai precizat Vassiliou.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding, responsabil pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, va boicota ceremonia de deschidere a Euro 2012 găzduită de Kiev refuzând invitaţia ce i-a fost făcută de preşedintele UEFA Michel Platini.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că şeful Executivului UE nu are „nicio intenţie" să meargă în Ucraina la niciun eveniment găzduit de această ţară.

Vicepreşedintele Reding a transmis şefului UEFA că refuzul său are legătură cu "situaţia dramatică" a Iulia Timoşenko care a intrat în greva foamei în închisoare şi a reclamat tratamente violente în timpul detenţiei.

Presa germană relata de asemenea că Angela Merkel, cancelarul german, ar intenţiona să boicoteze meciurile de fotbal din cadrul Euro-2012 din Ucraina pentru a protesta faţă de modul în care este tratată fostul premier Iulia Timoşenko, aflată în închisoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite