Blindatele americane încep să se deplaseze din Germania pentru a consolida flancul estic al NATO

0
Publicat:

Până în septembrie, echivalentul unei brigăzii blindate americane se va deplasa prin voievodatele poloneze Lubuskie și Polonia Mare, în drum spre Powidz.

Armata SUA mută în prezent echipamente și vehicule de la un depozit militar din Mannheim, Germania
Armata SUA mută în prezent echipamente și vehicule de la un depozit militar din Mannheim, Germania

Creșterea semnificativă a numărului de militari americani care se deplasează spre est de la sfârșitul lunii iunie face parte dintr-o operațiune planificată și nu este un semnal de eveniment neplăcut, i-a asigurat pe cetățenii voievodatelor Lubuskie și Polonia Mare, radio ZET din Polonia.

Armata SUA mută în prezent echipamente și vehicule de la un depozit militar din Mannheim, Germania, la depozitele din Powidz, lângă Poznan. Locația este adiacentă unui aerodrom militar, ceea ce ar permite redislocarea rapidă a echipamentelor pe calea aerului, dacă este necesar.

În total, 87 de tancuri Abrams, aproximativ 150 de vehicule de luptă pentru infanterie Bradley și 18 obuziere autopropulsate M109 de 155 mm, precum și muniție și material, suficiente pentru a echipa o brigadă de luptă (BCT), vor fi mutate până în septembrie. BCT este formațiunea de manevră de bază a armatei americane, care poate fi desfășurată cu toate armele, având propriile unități dedicate de sprijin de luptă, de sprijin al serviciilor de luptă și de artilerie; acestea din urmă sunt primite în mod normal de la o formațiune divizionară de artilerie (DIVARTY).

Redistribuirea face parte din intenția declarată a NATO de a consolida flancul estic al Alianței, care a fost reafirmată la începutul lunii iulie. În urma invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia, NATO a luat măsuri pentru a-și consolida „prezența înaintată” prin poziționarea de grupuri de luptă multinaționale în Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia, sprijinite de nave militare și avioane de luptă de-a lungul flancului estic al NATO, de la Marea Baltică în nord până la Marea Neagră în sud.

La începutul acestei luni, în Świętoszów, Polonia, a fost finalizată construcția unei baze pentru încă 1 000 de soldați americani, care va servi și ca bază de antrenament pentru trupele aliate, precum și pentru rotațiile forțelor pregătite de luptă.

„Baza va fi, de asemenea, utilizată pentru a colecta și primi rapid provizii, a configura echipamente de luptă înainte de a se deplasa într-o zonă de adunare tactică”, potrivit generalului de brigadă polonez Dariusz Mendrala directorul Departamentului de investiții al NATO.

Șeful Statului Major al armatei poloneze, generalul Wieslaw Kukula, a declarat miercuri, 10 iulie, într-o conferință de presă, că NATO trebuie să se pregătească pentru un conflict total cu Rusia - un sentiment împărtășit și de președintele Poloniei, Andrzej Duda, într-un interviu acordat Wirtualna Polska la mai puțin de o săptămână distanță.

Duda a avertizat că, dacă Ucraina pierde, „potențialul de război între Rusia și Occident ar fi extrem de apropiat”.

„Dacă imperialismul rus nu este respins și lama crudă a lui Putin nu este tocită, atunci acest monstru lacom va ataca din ce în ce mai mult”, a spus președintele polonez.

Întrebat de cât timp ar dispune Polonia și NATO pentru a se pregăti de război, Duda a răspuns că aici nu este nevoie să numărăm zilele, ci să acționăm.

În mai, Polonia și-a anunțat planurile de a crea „Scutul de Est”, un program de 10 miliarde de zloți (2,5 miliarde de dolari) pentru consolidarea apărării fizice de-a lungul frontierei sale cu Belarus și Rusia. La începutul lunii iulie, adjunctul ministrului polonez al apărării, Pawel Bejda, a declarat că Varșovia își mărește numărul de trupe care păzesc granița de est de la 6 000 la 8 000, susținute de o rezervă de 9 000 de trupe în așteptare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite