Bild: există probleme serioase de securitate în Bundeswehr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul scrie că la 31 mai, 69.687 de persoane încă nu trecuseră controlul de securitate realizat de Contrainformațiile militare, structură care este responsabilă de verificarea securității întregului personal militar german.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bundeswehr (Forțele armate germane) se confruntă cu provocări serioase de securitate, a relatat sâmbătă de ziarul Bild am Sonntag.

Bundeswehr are propriul serviciu de informații: Contrainformații militare (MAD), care este responsabil cu verificarea securității întregului personal militar german (172 mii soldați, 81 mii civili) pentru ca inamicii statului în uniformă militară să nu pătrundă în rândurile armatei. Cu toate acestea, la 31 mai, potrivit ziarului, 69.687 de persoane încă nu trecuseră controalele de securitate la MAD. În același timp, numărul celor care au început deja să-l treacă, dar nu l-au finalizat, conform publicației, nu face decât să crească.

Există trei niveluri de autorizare, în funcție de informațiile sensibile pe care le poate avea un angajat. Verificarea unui al treilea nivel de autorizare, după cum clarifică publicația, poate dura mai mult de 80 de săptămâni.

"Aproape 70.000 de oameni așteaptă verificările pentru a fi pe deplin pregătiți pentru serviciu. Din punct de vedere al cifrelor, este vorba de aproape jumătate din soldați!," a declarat ziarului expertul în apărare al Uniunii Creștin Democrate, Ingo Gedehens, adăugând că acest lucru reprezintă un risc serios de securitate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite