Olanda a finalizat integrarea forțelor sale terestre în armata germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită integrării, țările pot organiza în comun pregătirea și educația personalului militar, pot oferi sprijin logistic pentru trupe. 

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Țările de Jos au finalizat integrarea forțelor sale terestre cu forțele terestre germane. Ceremonia solemnă, în care Brigada ușoară a 13-a a armatei olandeze a devenit oficial parte a Diviziei 10 Panzer germane, a avut loc la Palatul Veitshöchheim, a anunțat joi seară Ministerul olandez al Apărării.

În cadrul evenimentului, stindardul brigăzii olandeze staționat în municipiul Orschot din sudul Olandei a fost predat simbolic unității germane.

Datorită acestei cooperări, ne consolidăm puterea militară și ne creștem capacitatea de a acționa împreună”, a declarat ministrul olandez al apărării Kaisa Ollongren. „Ajută la consolidarea NATO și a UE”.

Mișcarea înseamnă că toate cele trei brigăzi terestre olandeze sunt acum integrate în forțele terestre germane. În 2014, brigada a 11-a aeropurtată a devenit parte a diviziei germane de trupe rapide, iar în 2016, a 43-a brigadă mecanizată a devenit parte a diviziei 1 de tancuri din Germania. De asemenea, ambele țări cooperează intens din 1995 în cadrul Corpului I germano-olandez, care face parte din Forța de reacție rapidă a NATO. În plus, Germania și Țările de Jos au unități de apărare aeriană parțial combinate.

Potrivit presei locale, Divizia 10 Panzer germană include aproximativ 50.000 de militari, dintre care 8.000 sunt olandezi.

Integrarea înseamnă că toate cele trei brigăzi olandeze fac parte oficial din unitățile lor germane și are câteva avantaje. De exemplu, cele două țări pot organiza în comun pregătirea și educația personalului militar și pot oferi împreună logistică pentru trupe. De asemenea, contribuie la o interacțiune mai eficientă a soldaților atunci când participă la operațiuni comune. 

În același timp, de fapt, brigăzile olandeze rămân în subordinea Ministerului Apărării al Țărilor de Jos, iar decizia privind participarea lor la misiuni și operațiuni rămâne la autoritățile fiecărei țării. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite