Bilanţul inundaţiilor devastatoare creşte de la o zi la alta în statele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţii Franţa FOTO AP
Inundaţii Franţa FOTO AP

Precipitaţiile considerabile din ultima perioadă au provocat inundaţii catastrofale în statele europene, printre care se numără Franţa, Belgia, Germania, Polonia, dar şi România. Între timp, bilanţul victimelor se ridică la 16, iar cea mai afectată regiune este Bavaria, unde zece persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele zile, scriu AP şi „The Telegraph“.

Autorităţile belgiene au confirmat că un apicultor a fost dat dispărut în estul ţării, după ce a fost luat de viitură în timp ce încerca să-şi salveze stupii de inundaţie.

După zile de averse, râul Wamme a ieşit din albie şi s-a revărsat peste mai multe sate din apropierea frontierei cu Luxembourg.

Echipele de salvare l-au căutat pe apicultor până târziu în noapte, însă fără succes.

Între timp, bilanţul victimelor a crescut la două în Franţa, după ce autorităţile au confirmat moartea unui băbat, în vârstă de 74 de ani, care a căzut într-un afluent al Senei. Aparent, bărbatul călărea în momentul accidentului.

Anterior, trupul neînsufleţit al unei femei în vârstă de 86 de ani a fost descoperit în locuinţa sa inundată din Souppes-sur-Loing, un orăşel situat la sud-est de Paris.

Ministrul francez de Interne a precizat că peste 20.000 de persoane au fost evacuate din calea apelor, în operaţiuni care au implicat mii de pompieri, militari şi alte autorităţi.

Autorităţile germane ce confruntă cu cele mai grave inundaţii în statul Bavaria, unde zece persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele zile, inclusiv o adolescentă de 13 ani.

Trupul unui bărbat de 65 de ani a fost găsit peste noapte în oraşul Simbach am Inn, de unde sunt originare majoritatea victimelor. Între timp, un cumplu de bătrâni rămâne dispărut, iar echipele de salvare continuă operaţiunile.

În România, două persoane au murit în inundaţiile din Moldova. Una dintre victime a fost lovită de viitură în timp ce mergea pe bicicletă în satul Rugineşti, în judeţul Vrancea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite