Bilanț sumbru pentru ruși la Avdiivka: 20.000 de soldați căzuți pentru un avans de cel mult doi kilometri

0
Publicat:

Invadatorii ruși au pierdut circa 20.000 de soldați - morți sau răniți - pentru a avansa între un kilometru și jumătate și doi kilometri în unele zone din Avdiivka, afirmă purtătorul de cuvânt al grupului ucrainean de forțe Tavria.

Avdiivka, un oraș distrus de război FOTO EPA-EFE
Avdiivka, un oraș distrus de război FOTO EPA-EFE

Conducerea militară rusă nu pune preț pe oameni doar pentru a raporta „succese” teritoriale minime prezentate ca fiind o mare realizare. După Bătălia pentru Bahmut, soldată cu cel puțin 40.000 de morți și răniți în rândurile forțelor agresoare, Moscova pierde numeroși soldați și la Avdiivka.

„Dacă facem socoteala începând din 10 octombrie, când inamicul a devenit mai activ, în unele locuri a avansat cu un kilometru și jumătate până la doi kilometri”, a declarat Oleksandr Ștupun la un post de televiziune ucrainean.

„Dar asta i-a costat scump. În puțin mai mult de două luni, inamicul a pierdut aproape 25.000 de oameni morți și răniți, aproximativ 200 de tancuri și peste 400 de vehicule blindate în zona de responsabilitate a grupului Tavria din regiunea Donețk”, a precizat oficialul militar ucrainean, citat de The Kyiv Independent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite