Berlinul intenţionează să expulzeze un „număr semnificativ” de diplomaţi ai ambasadei ruse

0
0
ambasada rusa berlin shutterstock

Potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung, aceştia sunt suspectaţi că lucrează pentru serviciile speciale ale Federaţiei Ruse.

Autorităţile germane iau în considerare posibilitatea expulzării unui „număr semnificativ” de angajaţi ai misiunilor diplomatice ruse. Acest lucru a fost raportat de Süddeutsche Zeitung vineri, citând surse.

Potrivit acesteia, RFG poate trata angajaţii misiunilor diplomatice ruse în acelaşi mod în care au procedat recent Belgia şi Ţările de Jos, adică să expulzeze aproximativ 20 de persoane. Motivul pentru a lua o astfel de decizie este faptul că sunt suspectaţi că lucrează pentru serviciile speciale ale Federaţiei Ruse. Guvernul federal încă discută diferite opţiuni.

Decizia finală, după cum se menţionează de către publicaţie, ar trebui luată de comun acord de cancelariile federale, ministerele de externe şi de interne, dar până acum acest lucru nu este posibil. Există dezacorduri în guvernul german cu privire la semnificaţia unui astfel de pas.

Totodată, se indică faptul că directorul politic de la Ministerul german de Externe, Tjörven Belman, a discutat cu colegii săi din ţările din Grupul celor Şapte (G7) la începutul acestei săptămâni un „pachet de decizie” privind Federaţia Rusă, care poate, de asemenea, include retragerea acreditărilor unora dintre angajaţii ambasadei Rusiei.

La rândul său, Ministerul german de Externe a spus că guvernul federal coordonează îndeaproape cu partenerii săi măsuri suplimentare care ar putea fi luate ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

În prezent, după cum subliniază ziarul, toate opţiunile sunt luate în considerare. „Nu ar fi potrivit să anunţăm măsuri în avans”, a spus Belman.

Asemenea declaraţii au venit după ce o serie de ţări europene, printre care Belgia, Ţările de Jos şi Irlanda, au anunţat marţi că vor expulza diplomaţii ruşi pe fondul invaziei ruse în Ucraina. Anterior, o serie de alte state ale Uniunii Europene, inclusiv Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Polonia, Slovacia şi Republica Cehă, au cerut şi diplomaţilor ruşi să părăsească teritoriul ţărilor lor.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite