Beppe Grillo, liderul Mişcării Cinci Stele, vrea o „invazie germană“ în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beppe Grillo, liderul Mişcării Cinci Stele FOTO Reuters
Beppe Grillo, liderul Mişcării Cinci Stele FOTO Reuters

Liderul partidului protestatar Mişcarea de Cinci Stele din Italia, Beppe Grillo, a declarat că este de acord cu o invazie a Germaniei în Italia, dacă doar aşa ţara lui poate să fie condusă de politicieni oneşti şi competenţi.

„În Parlamentul nostru încă sunt 30 de parlamentari care au fost condamnaţi pentru infracţiuni serioase. Mi-ar plăcea să fie oameni oneşti, competenţi şi profesionişti în poziţiile corespunzătoare”, a declarat Grillo pentru cotidianul german „Bild”. „În această idee, m-aş bucura de o invazie germană în Italia”, a continuat fostul actor de comedie devenit lider politic.

Grillo, care conduce Mişcarea Cinci Stele - un partid politic care se opune faţă de prezenţa Italiei în zona euro, printre altele -, este un pion important pe eşichierul politic italian, mai ales după alegerile parlamentare din februarie când formaţiunea lui a ieşit pe locul al treilea.

În context, Beppe Grillo a catalogat, duminică, realegerea preşedintelui italian Giorgio Napolitano drept o „mică manevră instituţională şireată”, temperându-şi tonul după ce în ajun evocase o 'lovitură de stat', scrie AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite