BBC îşi suspendă activitatea în Rusia după adoptarea legii care impune pedeapsa cu închisoarea pentru ştiri „false” despre armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bbc

BBC suspendă temporar activitatea tuturor jurnaliştilor şi angajaţilor săi din Rusia, după ce autorităţile ruse au adoptat o nouă legislaţie care spune că răspândirea de informaţii „false” reprezintă o infracţiune şi este pedepsită cu amenzi sau închisoare.

Vineri, Parlamentul Rusiei a adoptat o lege care impune o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea intenţionată de ştiri „false” despre armată. De asemenea, au impus amenzi pentru cererile publice de sancţiuni împotriva Rusiei, scrie The Guardian.

„Această legislaţie pare să pună presiune asupra jurnalismului independent. Nu ne lasă altă opţiune decât să suspendăm temporar activitatea tuturor jurnaliştilor BBC News din Federaţia Rusă, în timp ce evaluăm implicaţiile complete ale acestei dezvoltări nedorite.“, a declarant Tim Davie directorul BBC.

Serviciul de ştiri BBC în limba rusă va continua să funcţioneze din afara Rusiei.

„Siguranţa personalului este primordială şi nu suntem pregătiţi să-i expunem la riscul urmăririi penale doar pentru că îşi fac treaba. Aş dori să le aduc un omagiu tuturor, pentru curajul, determinarea şi profesionalismul lor. Rămânem angajaţi să punem la dispoziţia publicului informaţii precise şi independente pentru publicul din întreaga lume, inclusiv pentru milioanele de ruşi care folosesc serviciile noastre de ştiri. Jurnaliştii noştri din Ucraina şi din întreaga lume vor continua să relateze despre războilul din Ucraina“, a mai spus acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite