BBC: Bijuteriile furate la Cannes îi aparţineau lui Lev Leviev, proprietarul AFI Palace Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lev Leviev deţine operatorul de telefonie mobilă Mobitel din Bulgaria FOTO Reuters
Lev Leviev deţine operatorul de telefonie mobilă Mobitel din Bulgaria FOTO Reuters

Bijuteriile în valoare de 103 milioane de euro furate din Hotelul Carlton din Cannes aparţineau casei de diamante Leviev, deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, relatează BBC News online.

Iniţial, anchetatorii francezi estimaseră că bijuterii în valoare de 40 de milioane de euro au fost furate în cadrul jafului armat care a avut loc duminică la hotelul Carlton din Cannes, în sudul Franţei, unde avea loc o expoziţie. Ulterior, Parchetul din Grasse a comunicat că prejudiciul furtului de bijuterii a fost estimat la aproximativ 103 milioane de euro (136 milioane de dolari).

Potrivit autorităţilor franceze, citate de BBC, bijuteriile aparţineau casei de diamante Leviev, deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev, propriatarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Jaful a fost comis de un bărbat înarmat, cu cagulă pe faţă, care a furat bijuteriile prezentate în cadrul Expoziţiei "Diamante Extraordinare", deschisă pe 20 iulie într-o sală închiriată de casa Leviev.

Pe site-ul propriu, casa Leviev afirmă că are acces la "cele mai excepţionale pietre din lume". Casa Leviev a deschis prima reprezentanţă la Londra, în 2006, în zona Old Bond Street.

Născut la Taşkent, Uzbekistan, Lev Leviev, în vârstă de 56 de ani, a emigrat în Israel în 1971. Lev Leviev a făcut avere din vânzarea de diamante, după care s-a lansat în afaceri imobiliare, în televiziune şi în comercializarea de carburanţi.

Complexul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti aparţine AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev. Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfârşitul lunii septembrie la 1,1 miliarde de euro, din care aproape jumătate, respectiv 530 milioane de euro, valorează activele deţinute în România.

În afară de centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian în România, pe piaţa locală compania mai deţine terenuri în Bucureşti, Ploieşti şi Arad. În prezent, dezvoltatorul construieşte o zonă de birouri lângă centrul AFI Palace Cotroceni şi a mai anunţat începerea unui centru comercial în
zona Chitila, unde are un teren de 155.000 de metri pătraţi. O parte din acest teren, în suprafaţă de circa 30.000 de metri pătraţi, urma să fie vândută unui operator de magazine de bricolaj, dar înţelegerea a căzut din cauză că nu au fost îndepliniţi anumiţi termeni ai antecontractului, potrivit raportului financiar al firmei.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev, fiind activ din anul 1997 în domeniul dezvoltării şi investiţiilor rezidenţiale şi de retail.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite