Băsescu a susţinut aderarea României la zona euro în 2015 după consultări cu Mugur Isărescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băasescu a precizat că, în cadrul întâlnirilor cu liderii europeni, a transmis că angajamentul României de a adera la zona euro rămâne valabil.

Cu toate acestea, reprezentanţi ai guvernelor din state membre UE dar care nu sunt în zona euro, ţările baltice, Polonia şi recent Bulgaria, au precizat, că nu este momentul oportun pentru ca economiile lor să adere la moneda unică din cauza turbulenţelor generate de criza datoriilor.

„Eu am discutat cu guvernatorul BNR înainte de a pleca. M-am adresat instituţiei pricepute. Opţiunea guvernatorului băncii este să fim în interiorul Uniunii Bancare din cauza procentului de 85% din sistemul bancar românesc acoperit de bănci din zona euro", a explicat Traian Băsescu.

Înainte de a venit la Bruxelles el a mai declarat că procesul de supraveghere bancară integrată lansat de Comisia Europeană în urmă cu două zile trebuie să vizeze şi statele din zona non euro.

„Există riscul să se ia decizii pentru zona euro şi noi să nu ştim. Dacă am fi avut o expunere mai mică la zona euro a sistemului bancar din România era altceva", a mai spus Băsescu.

Vezi aici întregul film al zilei!

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite