Barroso nu va merge în Ucraina la Euro 2012. Vicepreşedintele Reding boicotează ceremoniile în semn de protest faţă de situaţia Iuliei Timoşenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Comisiei Europene de la Bruxelles
Sediul Comisiei Europene de la Bruxelles

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding, responsabil pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, va boicota ceremonia de deschidere a Euro 2012 găzduită de Kiev refuzând invitaţia ce i-a fost făcută de preşedintele UEFA Michel Platini.

Astăzi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene a anunţat că acesta nu are „nicio intenţie" să meargă în Ucraina la niciun eveniment găzduit de această ţară.

O decizie comună nu a fost luată la nivelul colegiului comisarilor însă, vicepreşedintele Reding a transmis şefului UEFA că refuzul său are legătură cu "situaţia dramatică" a Iulia Timoşenko care a intrat în greva foamei în închisoare şi a reclamat tratamente violente în timpul detenţiei.

Presa germană relata de asemenea că Angela Merkel, cancelarul german, ar intenţiona să boicoteze meciurile de fotbal din cadrul Euro-2012 din Ucraina pentru a protesta faţă de modul în care este tratată fostul premier Iulia Timoşenko, aflată în închisoare. Vezi detalii despre riposta Germaniei la situaţia fostului premier al Ucrainei

FOTO Cum arată Iulia Timoşenko după ce a intrat în greva foamei


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite