Bărbat înarmat arestat în Parcul de distracţii Disneyland din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat înarmat a fost arestat, joi după-amiază, în faţa unui hotel situat în Parcul de distracţii Disneyland de la periferia Parisului, anunţă surse citate de presa franceză.

Potrivit postului FranceInfo, un individ în vârstă de 28 de ani a fost arestat în momentul în care intenţiona să se cazeze într-un hotel al celebrului parc de distracţii.

La verificarea pentru cazarea în unitatea turistică, în bagajul individului au fost găsite două arme şi un exemplar al Coranului.

Bărbatul nu a opus rezistenţă la arestare. Serviciile de informaţii au stabilit că suspectul nu se află în bazele de date cu numele teroriştilor.

El a spus poliţiei franceze că se temea pentru propria siguranţă, surse din poliţie precizând că primele investigaţii nu indică un caz de terorism, relatează BBC News Online.

O femeie care era considerată partenera suspectului a fost de asemenea reţinută, dar a fost ulterior eliberată, după ce poliţia a realizat că a arestat persoana greşită. Poliţiştii o caută în continuare pe prietena suspectului.

El este unul dintre managerii unei braserii din Paris, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul anchetei. "Din punctul meu de vedere, este o greşeală", a declarat un angajat al braseriei.

Poliţia franceză consideră că acest dosar este mai degrabă de natură penală decât teroristă.

Franţa rămâne în stare de urgenţă după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, comise de gruparea Stat Islamic şi soldate cu 130 de morţi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite