Barack Obama, mirat de Colosseum: „Este mai mare decât multe terenuri de baseball”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avut, joi, o reacţie amuzanta atunci când a vizitat celebrul Colosseum din Roma, afirmând că „este mult mai mare decât multe terenuri de baseball”, informează presa străină.

În cadrul vizitei sale în Italia, preşedintele american s-a întâlnit pentru prima dată, la Vatican, cu Papa Francisc, precum şi cu noul premier italian, Matteo Renzi.

În timpul vizitei sale din anul 2009, Barack Obama nu a ajuns la celebra arenă romană, finalizată în anul 80 d.Hr., în timpul împăratului Titus.

„Este mai mare decât multe terenuri de basebal. Trebuie verificat câte persoane încap. Este remarcabil, incredibil”, a spus Barack Obama în timp ce discuta cu un ghid despre Colosseum.

Preşedintele american s-a declarat impresionat şi de ambiţia noului premier italian, Matteo Renzi.

„Am fost impresionat de energia şi viziunea lui Matteo. Are o seriozitate şi o ambiţie a ideilor şi cred că spiritul şi energia poporului italian pot fi folosite într-un mod bun pentru Italia şi pentru Europa. Este un lucru minunat să vedem această nouă generaţie de oameni politici afirmându-se”, a declarat Barack Obama, despre noul prim-ministru al Italiei.

image

Foto: Mediafax


Citeşte şi:

Cei mai faimoşi „socialişti“ din lume s-au întâlnit la Vatican

Liderul de la Casa Albă se află astăzi la Vatican, pentru o întrevedere privată cu Papa Francisc, în cadrul celei de a treia etape a turneului pe care-l efectuează în Europa şi în Arabia Saudită. Sosit miercuri seara la Roma, Barack Obama a participat la summitul de la Haga dedicat temelor nucleare, iar ulterior a făcut o vizită de 24 de ore în Bruxelles, unde s-a întâlnit cu liderii europeni.

Summit UE- SUA: Obama, îngrijorat de scăderea cheltuielilor pentru apărare ale ţărilor NATO

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri „preocupat" de scăderea cheltuielilor pentru apărare ale unor ţări NATO, în contextul crizei ucrainene, relatează AFP.

Cheltuieli record pentru vizita lui Obama la Bruxelles

Capitală europeană, Bruxelles-ul este un oraş obişnuit cu ample desfăşurări ale forţelor de securitate, care asigură de cel puţin patru ori pe ani bunul mers al consiliilor şi summiturilor ce reunesc şefii de stat ai ţărilor UE, dar şi alţi lideri mondiali.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite