Balcoanele iau foc din cauza căldurii infernale, în Italia. 12 orașe, sub Cod roșu de temperaturi extreme VIDEO

0
Publicat:

Imagini uluitoare, surprinse în orașul Bari din Italia, cu balcoane ale căror copertine au luat foc din cauza căldurii extreme, au devenit virale pe rețelele sociale.  

Aceasta este scena incendiară din orașul Bari, Italia, unde temperaturile au atins 96°F  (echivalentă cu aproximativ 35,56°C) pe 15 iulie, scrie publicația New York Post, care a difuzat, miercuri, imagini cu imobilul la care mai multe copertine de plastic au luat foc în timpul caniculei infernale cu care se confruntă țara.

Este atât de cald încât plasa de protecție a balconului, probabil făcută din polipropilenă, s-a topit și apoi a luat foc la exteriorul unei clădiri de apartamente, arată sursa citată.

image

De la Trieste la Roma, nu mai puțin de 12 orașe italiene au fost plasate sub o avertizare de Cod roșu de căldură extremă.

Val de caniculă în cea mai mare parte a Europei

Amintim că cea mai mare parte a Europei continuă să fie afectată de un val de caniculă prelungit, care declanșează incendii  potrivit Independent.  

Săptămâna aceasta, temperaturile au atins cote maxime în Balcani, inclusiv în Croația, Muntenegru și Macedonia de Nord, unde sunt așteptate temperaturi de aproximativ 39 de grade Celsius.

În Serbia, lacul sărat Rusanda din provincia nordică Vojvodina, care conține nămol medicinal, s-a uscat pentru prima dată.

Institutul de Sănătate Publică al Serbiei a declarat, miercuri, condiții periculoase în 10 municipalități. Cu o zi înainte, capitala Belgrad a înregistrat cea mai caldă zi de 16 iulie din istorie, cu o temperatură de 38,4 grade celsius.

În Marea Adriatică s-au atins temperaturi în jurul unui record de 29,5 grade, în mai multe stațiuni de coastă din Croația.

Meteorologii au avertizat că astfel de valuri de căldură ar putea deveni mai frecvente.

Tot săptămâna aceasta, Macedonia de Nord și Albania au mobilizat avioane și elicoptere pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure din țările lor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite