Avertismentul Estoniei în privința propagandei ruse: ce urmărește Putin

0
Publicat:

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a avertizat luni în privința campaniei de dezinformare a Rusiei în legătură cu agresiunea sa militară din Ucraina.

Kaja Kallas FOTO EPA-EFE
Kaja Kallas FOTO EPA-EFE

Potrivit premierului estonian, Rusia urmărește să provoace diviziuni politice în statele democratice în speranța de a reduce sprijinul pentru Ucraina.

„Campania Rusiei are drept scop descurajarea factorilor de decizie democratici şi a societăţilor de la a sprijini Ucraina, provocând diviziuni politice interne şi influenţând voturile democratice - inclusiv deciziile pe care le luăm la secţiile noastre de votare”, a scris Kallas într-un comentariu pentru site-ul german de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Campania de dezinformare a Kremlinului ajunge la un public uriaş prin intermediul reţelelor sociale”, a subliniat premierul estonian.

„Cea mai recentă capcană a dezinformării ruseşti” este „să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranţă, că noi suntem primii care obosim. Putem demonstra contrariul”, a continuat Kaja Kallas.

De teamă, unii au susţinut că susținerea Ucrainei pentru a se apăra de agresiunea militară rusă a însemnat escaladare. „Răspunsul meu (la această părere, n. red.): «Apărarea nu este provocare. Rezistenţa nu provoacă Rusia - slăbiciunea o provoacă»”, a precizat premierul Estoniei.

„Trebuie să ne gândim cum putem preveni boţii şi trolii să răspândească dezinformarea. De la invazie, numărul de abonaţi la conturile susţinute de Kremlin s-a triplat pe Telegram şi s-a dublat pe Tiktok”, a avertizat Kallas.

Premierul estonian a mai avertizat că Rusia se pregăteşte pentru un război de lungă durată împotriva Ucrainei. „O victorie rapidă este exclusă”, a conchis Kaja Kallas, citată de agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite