Șeful armatei germane avertizează cu privire la un potențial război defensiv împotriva Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania ar putea fi nevoită să ducă un război defensiv împotriva Rusiei în viitor, a informat postul de televiziune Tagesschau pe 9 decembrie, citându-l pe șeful Bundeswehr (Forțele armate germane) generalul Carsten Breuer, relatează New Voice of Ukraine.

Carsten Breuer a fost numit șeful forțelor armate germane în martie 2023 FOTO EPA-EFE
Carsten Breuer a fost numit șeful forțelor armate germane în martie 2023 FOTO EPA-EFE

Breuer și-a exprimat îngrijorarea cu privire la reînarmarea Rusiei și la comportamentul președintelui rus Vladimir Putin, subliniind că nu va exista niciun fel de revenire la vremurile de dinaintea invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Germania va trebui să se obișnuiască cu ideea „că într-o zi am putea fi nevoiți să ducem un război defensiv”, a apreciat el.

Întrebat dacă Bundeswehr va putea face față unui posibil atac rusesc asupra NATO după războiul din Ucraina, Breuer a răspuns: „Da. Punct. Nu avem alternativă. Ne putem apăra și ne vom apăra”.

Totuși, el a recunoscut, totodată, că Bundeswehr nu este bine echipată în prezent pentru „apărare națională și aliată”, întrucât s-a concentrat pe rezolvarea crizelor internaționale. El a explicat în acest sens că există unele „structuri care fac aproape imposibile decizii rapide și țintite”.

Aceste comentarii vin în contextul în care Europa se teme că Statele Unite s-ar putea retrage din NATO dacă politicianul republican american Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA în 2024, a informat presa pe 9 decembrie.

Rusia va ataca țările NATO dacă va cuceri Ucraina, a declarat președintele american Joe Biden pe 6 decembrie. Rusia își reconstruiește forțele și capacitățile și se pregătește pentru o potențială confruntare cu NATO, a declarat generalul locotenent Jürgen-Joachim von Sandrart, comandantul Corpului Multinațional NATO, la 5 decembrie.

Rusia a început să-și reînnoiască stocul de rachete strategice, care sunt purtătoare de arme nucleare , a declarat Yuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, pe 4 decembrie.

Lituania trebuie să se pregătească pentru războiul cu Rusia și să consolideze cooperarea militară regională, deoarece Ucraina s-ar putea să nu câștige războiul, a declarat ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis pe 24 noiembrie, a relatat postul polonez TVP.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite