Autorităţile elene resping cererile de azil ale altor patru militari turci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
militari turci FOTO pri.org

Autorităţile elene au respins marţi solicitările de azil ale altor patru dintre cei opt militari turci care au fugit din ţară în urma tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie, relatează The Associated Press.

Opt militari au venit la bordul unui elicopter în localitatea greacă de frontieră Alexandroupolis.

Toţi se află în continuare în custodia Poliţiei din Atena.

Cererile de azil a şapte dintre ei au fost respinse, după anunţarea hotărârii de marţi.

Al optulea militar aşteaptă în continuare o decizie.

Ei au dreptul să facă apel înainte să fie expulzaţi în Turcia.

Avocaţi care îi reprezintă au argumentat că militarii riscă să fie supuşi unor rele tratamente în Turcia şi au acuzat Guvernul grec că nu permite o procedură de azil corectă, o acuzaţie pe care Atena a respins-o.

Amnesty International (AI) subliniază că situaţia drepturilor omului s-a "deteriorat semnificativ" în Turcia în ultimele luni şi că s-a înrăutăţit şi mai mult după puciul eşuat.

Într-o scrisoare trimisă The Associated Press prin intermediul avocaţilor lor, cei şapte militari afirmă că nu au beneficiat de un tratament echitabil în Grecia.

"Noi credem că hotărârea luată de Serviciul pentru Azil nu are la bază legile şi practica internaţională şi din Uniunea Europeană, ci a fost influenţată de acţiuni politice la nivel bilateral", denunţă ei în această scrisoare.

"Noi am venit în Grecia pentru ca să ne salvăm vieţile şi nu ca să devenim un instrument al politicii externe şi acordurilor bilaterale", subliniază cei şapte militari.

Oficiali de la Serviciul grec pentru Azil au refuzat să comenteze aceste acuzaţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite