Austria modifică limita legală de viteză pe autostradă

0
0
Austriecii testează viteza de 140 de kilometri pe oră pe autostradă FOTO AFP
Austriecii testează viteza de 140 de kilometri pe oră pe autostradă FOTO AFP

Autorităţile austriece au decis să ridice la 140 de kilometri pe oră limita legală de viteză pe autostradă, faţă de la 130 de kilometri pe oră în prezent, transmite AFP.

Ministrul Transporturilor, Norbert Hofer, a explicat că măsura cu privire la ridicarea limitei legale de viteză pe autostrăzile din Austria le va permite şoferilor „să câştige timp“.

Măsura este implementată deocamdată pe principala autostradă a ţării, şi anume între Viena şi Salzburg. Dacă rezultatele ei vor fi considerate concludente, atunci va fi extinsă „la alte drumuri“, a precizat ministrul austriac. El a dat asigurări că „infrastructurile şi maşinile sunt tot mai sigure“ în Austria.

Totuşi, presa austriacă scrie că şoferii câştigă cel mult două minute cu această măsură, calificând-o drept „populistă“. Decizia Guvernului austriac este criticată şi de organizaţiile ecologiste, care avertizează asupra siguranţei rutiere şi distrugerii mediului.

Însă clubul auto ÖAMTC dă asigurări că mortalitatea pe autostrăzi nu este cauzată în principal de viteză şi oferă ca exemplu Germania, unde nu există limită de viteză pe jumătate din reţeaua de autostrăzi, în timp ce rata mortalităţii este de 1,7 la 100 de milioane de kilometri pe vehicul.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite