Austria a interzis adunările mai mari de cinci persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Guvernul austriac a anunţat duminică măsuri înăsprite de limitare a deplasării populaţiei şi a prevenirii contactului între grupuri mari de oameni, relatează The Independent.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a transmis duminică că oamenii ar trebui să-şi părasească locuinţele doar pentru sarcini de serviciu esenţiale, cumpărături de strictă necesitate şi ajutorarea altor persoane.

Începând de luni sunt interzise adunările mai mari de cinci persoane, iar cetăţenii vor putea ieşi din casă „doar singuri sau împreună cu cei cu care locuiesc”. Unităţile de învăţământ şi majoritatea magazinelor vor fi închise.

Adunările mai mari de cinci persoane vor fi permise doar pentru acţiuni care implică eforturi de combatere a epidemiei. Locurile de joacă, parcurile şi locurile publice vor fi supravegheate de poliţişti care vor avea grijă să despartă grupurile mari de oameni.

Austria a adăugat Marea Britanie, Olanda, Rusia şi Ucraina pe lista ţărilor cu restricţii de călătorie. Cetăţenii străini care vin din aceste ţări vor putea intra în Austria doar dacă se autoizolează timp de două săptămâni sau prezintă un certificat medical. 

Austria, o ţară cu 8 milioane de locuitori, are 800 de cazuri de coronavirus şi un deces. Ţara a confirmat primele cazuri pe 25 februarie.

Anunţul cancelarului austriac vine în contextul în care guvernatorul landului Tirol a transmis că întreaga regiune alpină turistică din apropierea graniţei nordice cu Italia, una dintre cel mai sever afectate de pandemia de coronavirus, va fi închisă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite